Ziua Portilor Deschise 25 octombrie 2018

Plecând de la proiectul inițiat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România “Ziua porților deschise”, Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană (C.N.U.E.) a luat inițiativa organizării anuale a Zilei porților deschise, în 25 octombrie, dată ce coincide cu Ziua Justiției Europene. Evenimentul urmează să fie organizat de toate notariatele din Uniunea Europeană.

Și în acest an, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Camera Notarilor Publici București organizează “Ziua porţilor deschise” în data de 25 octombrie 2018.

Cu prilejul acestui eveniment notarii publici vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale. Consultanţa juridică în materie notarială poate să privească aspecte/problematici din: procedura succesorală notarială, lichidarea pasivului succesoral, procedura divorţului, redactarea înscrisurilor cu conţinut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea şi legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor şi a documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.

Programul de acordare a consultaţiilor va fi între orele 9.00 şi 13.00.

În cadrul Camerei Notarilor Publici București, acțiunea “Ziua porţilor din ziua de joi, 25 octombrie 2018 va avea loc la sediul principal din BUCUREȘTI, str. g-ral H.M. Berthelot nr.42A, Sector 1.